Wil jij ook feedback geven leren in een cursus?

Het is interessant om te leren hoe je feedback moet geven en dat kun je leren in een cursus. In dit artikel leer je hoe je feedback moet geven in deze feedback leren geven cursus. Je leert onder andere wat belangrijk is bij het geven van feedback. Bovendien neem je ook kennis van een nieuwe aanbieder, namelijk feedbackgeven.nl.”>www.feedbackgeven.nl. Lees snel verder en ontdek waar wij het over hebben!

Feedback geven – de cursus

Het is een echte cursus voor wie vindt dat hij of zij wel wat uitdaging kan gebruiken. Feedback geven anno 2022 kan lastig zijn, maar des te belangrijker dat jij leert hoe je dat aanpakt. Na dit artikel ben je niet meer bang om te zeggen wat jij van iemands speech, verhaal of ander werk vindt. Het kan overal om gaan. Maar het is alvast belangrijk om te weten dat je door het geven van de juiste feedback, ervoor kunt zorgen dat de relatie tussen jou en de feedback ontvanger niet wordt verstoord. Beter gezegd: deze wordt alleen maar verbeterd. Is dat even mooi? 

Wil je er ook verandering in brengen dat je steeds maar twijfelt hoe je iets brengt, terwijl je wel door hebt dat diegene het niet helemaal doet zoals jij wilt? 

Feedback geven en ontvangen zijn beide super belangrijk. Het vormt een cruciaal onderdeel als het gaat om de communicatie tussen jou en anderen. Wist je dat deze vaardigheden van heel grote invloed zijn op de samenwerkingen die je al hebt en nog aangaat met de mensen om je heen? Het is dus goed om je dat te beseffen. Het is dan natuurlijk wel even de vraag hoe je dat het beste doet. Er zijn veel regels die je kunt toepassen. Wij sommen alvast een aantal voor je op hieronder: 

-Stel open vragen
-Gebruik de 4G’s (komt zo aan bod)
-De ik-jij methode: spreek vanuit je eigen gevoel
-Geef pas feedback als de woede is gezakt

Er zijn nog meer regels en tips, maar dit zijn toch al wel hele belangrijke tips. Het is in ieder geval goed om even in de gaan op de 4G’s, zoals we eigenlijk al een beetje hebben gedaan. We hebben dan gedrag, gevoel, gevolg en gewenst gedrag. Natuurlijk kun je je daar bij deze feedback leren geven cursus wel een en ander bij voorstellen, maar dat maakt het niet minder relevant. Gewenst gedrag is dus de dialoog aangaan over hoe eventueel gedrag anders kan, Gevolg is duidelijk en gevoel is dat je vanuit wat jij voelt spreekt. Dat is persoonlijker en komt minder hard over. Een feedbackontvanger zal de feedback zo beter oppakken en dat komt weer terug in de vorm van productiviteit en motivatie. Gedrag spreekt voor zich. Het is voor een groot deel de manier van benaderen bij feedback leren geven in de cursus. 

Wil jij direct feedback leren geven in een cursus? Start vandaag nog!

De feedback leren geven cursus is er voor iedereen die wil groeien, die de samenwerkingen die al bestaan maar er ook nog aankomen wellicht willen versterken. Het is altijd goed om te beseffen dat er altijd nog ruimte is voor groei, want immers: team work makes the dream work! Start vandaag nog met de feedback leren geven cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *