Wat is learndash?

Om een eigen leeromgeving online te maken, is het belangrijk dat je website optimaal werkt. Een online leeromgeving is over het algemeen groot waar je dus de juiste ondersteuning voor hebt. Wil je graag een online leeromgeving maken? Dan kan je daar bijvoorbeeld een plug-in genaamd Learndash voor gebruiken. Ben je benieuwd wat het precies is en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Redenen voor online leeromgeving

Iedereen is tegenwoordig wel gewend aan het online les volgen of werken. Een goede reden om te beginnen met een online leeromgeving is om veel mensen te bereiken. Mensen zijn het nu gewend om lekker vanuit huis aan de slag te gaan. Dit scheelt reistijd voor iedereen. Om die reden kunnen mensen zelf kiezen wanneer ze aan de slag gaan met de online leeromgeving. Daarnaast kan iedereen het op zijn of haar eigen tempo volgen. Dit zorgt voor veel rust, omdat je niet verbonden bent aan deadlines.

Een online leeromgeving scheelt hiernaast tijd en personeel. Je hoeft namelijk geen personeel in te zetten om mensen een cursus of een training te geven. De mensen doen het gewoon zelf makkelijk online. Jij kan je dan focussen op andere zaken binnen je bedrijf. Hiernaast kan een online leeromgeving uiteraard voor meer inkomsten zorgen. Mensen zullen namelijk gaan betalen om gebruik te maken van jouw online leeromgeving. Hiernaast kan je denken aan het feit dat je geen locatie hoeft te huren om de mensen te ontvangen. Dit scheelt ook geld voor in je portemonnee.

Learndash gebruiken

Voor een online leeromgeving is het van belang dat je een eigen domein hebt op het internet. Dit is in feite een website. Het handigste is om een subdomein te maken waar je de online leeromgeving op kan maken. Vervolgens heb je een Learning Management Systeem nodig waarmee je de online leeromgeving kan maken. Dit wordt vaak afgekort tot LMS. Learndash is zo een plug-in die je daarvoor kan gebruiken.

Maar waarom zou je het dan op een subdomein zetten? Het is dan mooi gescheiden van je hoofddomein en zorg je voor een overzicht. Dit vinden de mensen die jouw online leeromgeving gebruiken vast en zeker prettig. Heb je toch nog behoefte aan extra functionaliteiten op je website? Dan kan je nog verschillende add-ons toevoegen aan Learndash.

De voordelen

Learndash heeft natuurlijk voordelen. Een groot voordeel is dat je geen technische kennis nodig hebt. De plug-in is heel gebruiksvriendelijk waardoor je er makkelijk mee aan de slag kan. Hiernaast kan je de online leeromgeving steeds meer uitbreiden. Dit maakt je online leeromgeving natuurlijk unieker. Je kan er zelfs voor kiezen om certificaten uit te delen wanneer iemand een cursus heeft afgerond.

Je kan jouw cursussen verkopen aan anderen. WooCommerce kan je daar goed bij helpen. De combinatie van learndash woocommerce werkt super goed waardoor dit ook een voordeel is. Learndash is wel een prijzige plug-in. Dit is misschien een nadeel. Het is echter wel zo dat de maandelijkse kosten na het opzetten van de online leeromgeving juist heel erg meevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *