Waarom je zou kunnen kiezen voor een post-hbo opleiding

Steeds meer mensen volgen tegenwoordig een post-hbo opleiding. Dit is een opleiding die je volgt na het behalen van je hbo bachelor of na je universitaire bachelor. Het is dan ook wel een HBO+ opleiding. Ook mensen die al lang en breed aan het werk zijn kunnen een post-hbo opleiding doen. Een post-hbo opleiding duurt vaak kort: enkele maanden tot een jaar. Je kan het vaak in deeltijd doen en is daarmee goed te combineren met werk. De gemiddelde leeftijd van post-hbo studenten ligt tussen de 30 en de 45 jaar. Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een post-hbo opleiding? Dat gaan we in dit artikel uitleggen. 

Verdieping in kennis

Sommige mensen missen in hun werk een bepaalde mate van kennis, die zie niet hebben geleerd in hun eigen hbo-opleiding. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving zijn. Ze zouden zich in hun werk graag meer met dit gebied bezig houden, maar missen gewoonweg net dat beetje kennis. Op dit vlak kan een post-hbo opleiding een uitkomst bieden. Het helpt mensen soms ook de baan te krijgen die ze graag willen. Ze weten dan meer van het onderwerp af in vergelijking met hun collega’s. Oftewel wil je een bepaalde richting op met je werk, maar mis je kennis? Dan kan een post-hbo opleiding ontzettend helpen. 

Verbreding in vaardigheden

Ook kan een post hbo-opleiding helpen in het verbreden van vaardigheden. Mocht je nu bijvoorbeeld al lang de wens koesteren om meer leidinggevende functies te gaan bekleden, dan kan een post hbo-opleiding helpen. Er zijn namelijk ontzettend veel post-hbo opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld personeelsmanagement en leidinggeven. Soms ligt deze post-hbo opleiding dus een eindje af van je eigen hbo bachelor. Je kan bijvoorbeeld de analisten opleiding gedaan hebben, maar de post-hbo opleiding leidinggeven. Een post-hbo opleiding geeft in deze gevallen dus verbreding in vaardigheden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *