Voorbereiden op een online assessment

Sollicitatiegesprekken zijn één ding, maar om je daarnaast ook nog druk te moeten maken over een assessment is voor veel mensen nieuw. Het is steeds populairder onder bedrijven om gebruik te maken van online assessments in de sollicitatie procedure. Een eerste screening en selectie wordt gemaakt op basis van de scores, en geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor het gesprek. Om je kansen te vergroten is het geadviseerd om de assessments van te voren te oefenen. Gelukkig is dit mogelijk!

Wat houdt een assessment in?

Met een beetje tijd en moeite kan je je erg goed voorbereiden op de assessments. De test die bedrijven uitkiezen bestaan meestal uit meerdere onderdelen om direct op meerdere vaardigheden te kunnen beoordelen. Een onderdeel dat vaak voorkomt zijn cijferreeksen, figuurreeksen en teksten. Deze vaardigheden zijn van zichzelf niet al te ingewikkeld. Het is de wijze waarop ze worden getoetst die het vaak tricky maakt voor onvoorbereide kandidaten.

Goed voorbereiden!

Het zou zonde zijn als je door een lage score niet uitgenodigd wordt voor een gesprek. Bereid je daarom goed voor en oefen de assessment. In de mail wordt vaak aangegeven welke assessment (en door welk bureau) wordt afgenomen. Een populaire test is de LTP assessment. Door van te voren te checken welke test je krijgt, kan je de juiste oefentoetsen zoeken. Vervolgens kan je online de assessments oefenen. Concentreer je goed op de vragen en blijf oefenen tot je minstens een score van 70% goed haalt. Zorg dat je je na de juiste voorbereiding zelfverzekerd voelt als je de officiële assessment gaat maken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *