Gods vergeving is ook voor mij

daan-uit-zeeland-kleinAls tiener kreeg Daan (1986) weerstand tegen het geloof. Een tijd gebruikte hij ook drugs. Maar een kerkdienst over vergeving raakte hem. Hij ontdekte dat Gods vergeving ook voor hem is en dit veranderde zijn leven.

Weerstand voor het geloof

Ik geloofde altijd wel dat God bestond, maar de rest sprak me niet aan. Eerst ging ik braaf met mijn ouders mee naar de kerk. De eerste weerstand kwam toen ik op mijn 13de wekelijks naar catechisatie (bijbelles) moest.

Bij de marine

Misschien als reactie op een strenge opvoeding ging ik op mijn 17de bij de marine.
Ik ging niet meer naar de kerk en had geen interesse meer in God. Na een paar jaar stopte ik bij de marine. Wel ging ik nog geregeld stappen met vrienden van de marine. We bezochten techno-feesten en daar gebruikte ik veel cocaïne, pillen en drank.

Niet gelukkig

De verandering begon toen mijn oudste zusje ging trouwen. Voor het eerst zat ik weer in de kerk. De hele dienst moest ik huilen. Ik werd door God aangeraakt, maar begreep dat toen nog niet. Later besefte ik: ik kan doen alsof ik gelukkig ben, maar ik ben het niet.

Nog te trots

Daarna ging ik weer af en toe naar de kerk, samen met een vriend. Ik zat wel helemaal achterin. Door weer naar de kerk te gaan, gaf ik namelijk toe dat ik ernaast zat. Daar was ik nog te trots voor.

Vergeving ook voor mij

Op een zondag zat ik weer achterin de kerk. De spreker sprak over David, een vroegere koning van Israël. Deze man had overspel gepleegd en de echtgenoot laten vermoorden. Hij vroeg vergeving aan God en kreeg die ook! Toen begreep ik het, dat Gods vergeving door het offer van Jezus er ook voor mij was.

Spijt van mijn verkeerde leven

In de dagen daarna ben ik tot geloof gekomen. Hoewel ik niet een zeer emotioneel persoon ben, heb ik heel veel moeten huilen. Ik had spijt van mijn verkeerde leven. Ik heb toen radicaal de keuze gemaakt om God te volgen en dingen in mijn leven te veranderen.

Een ander leven

Wat dat voor mij betekende? Stoppen met losse relaties, drugs en overmatig drinken. Het stoppen met overmatig drinken was wel een keer moeilijk. Ik heb een kleine terugval gehad, maar echt dronken ben ik nooit meer geweest.

Super-enthousiast

Ook nu nog ben ik super-enthousiast. Mijn verlangen is om navolger van God te zijn. Hem te laten zien en zijn liefde te weerspiegelen.