Je merkt nu al dat steeds meer studenten in de horeca gaan werken. Al deze vacatures zijn natuurlijk voor een lange tijd in de ijskast gelegd. Maar extra versoepelingen zorgen ook weer voor nieuwe vacatures. Zo merk je niet alleen in de horeca een stijging in het aantal medewerkers, maar zijn ze ook weer volop aan het aannemen in bioscopen, pretparken, en andere recreatiecentra. Ik wil jullie dan nu ook al vast waarschuwen voor deze zomervakantie. Zoek je namelijk naar een vakantiebaan, of in het algemeen een baan in de buurt, dan zal ik maar alvast gaan solliciteren. Want zoals het er nu naar uit ziet gaat er veel open deze zomer, wat voor veel vacature gaat zorgen. Maar denk erom dat veel van je medestudenten ook op zoek zijn naar een baan. Dus hoe zorg jij er nu voor dat je die perfecte baan in de buurt kan bemachtigen?

 

Begin vroeg en wees actief.

Zoals ik al eerder benadrukte is het belangrijk om proactief te zijn. Want je bent zeker niet de enige die een vakantiebaan wilt hebben deze zomer. Veel studenten kiezen ook een baan uit in de horeca, en ik kan je alvast verklappen dat het handig is om zeker hier op tijd te gaan solliciteren. Daarnaast is het belangrijk dat je boven de competitie uitsteekt. Als student is het lastig om dit te doen met bijvoorbeeld een Master-diploma in bier tappen. Ook al zou dit een leuke opleiding zijn. Probeer in jouw sollicitatie uniek te zijn. Maak bijvoorbeeld een visitekaartje en geef hier je eigen draai aan. Maak niet in je word je CV en motivatiebrief, maar maak deze op een onlinewebsite, en zorg dat het restaurant naar deze website gaat. Het hoeft niet perfect te zijn, maar het belangrijkste is dat je wat extra moeite doet waardoor jij boven de competitie uitstijgt. Zo word je veel sneller uitgenodigd op een sollicitatiegesprek.

 

Een baan dicht in de buurt

Iedereen wilt natuurlijk een baan in de buurt. Dat is wel zo makkelijk, zeker voor een student. Dit scheelt ook reiskosten voor je werkgever, dit wordt zeker meegenomen in de overweging om je aan te nemen. Je kan er zelf voor kiezen om te solliciteren bij 10 restaurants of bij 2. Ik zelf ben altijd een voorstander van focussen op een klein aantal bedrijven, en daar echt veel moeite in te steken. Iedereen wil deze zomer waarschijnlijk een baan in de buurt. Zorg er dus voor dat je op tijd begint en wees origineel.