De liefde groeit als je voor elkaar kiest

Samenvatting Wanneer je allebei voor het huwelijk gaat, word je een team. Als je voor elkaar blijft kiezen, zal de liefde sterker worden.


Nog van nu?

Als je denkt aan trouwen, schieten er vast romantische ideeën door je hoofd. De trouwbeloften, de openingsdans, elkaar taart voeren. Maar trouwen is meer dan dat. Je belooft elkaar trouw voor het leven. Is dat nog van deze tijd? Durf je dat nog aan met het huidige scheidingspercentage?

Liefdesverbond

Door de trouwbeloften af te leggen, verbind je je aan elkaar. Je wordt stilgezet en kiest bewust voor elkaar. Je kunt hier niet zomaar onderuit. Christenen geloven dat God het huwelijk heeft bedacht. Bij de schepping lees je dat Adam eerst alleen was en dat God zag dat dit niet goed was. Adam had een vrouw nodig, Eva.

Voor elkaar kiezen

Wanneer je allebei voor het huwelijk gaat, word je een team. Een team dat samen het leven aangaat en elkaar steunt op mooie en moeilijke momenten. Hierbij zal je ook samen door diepe dalen gaan. Het is dan een keuze om van elkaar te houden. Los van of je de liefde voelt. Maar na het dal zal de liefde sterker worden. Heb je dit ervoor over? Of ga je voor minder pijn, maar daardoor ook voor minder liefde?

Over de auteur

Jedidja (1994) is afgestudeerd aan de Pabo. Nu staat ze voor de klas. Ze houdt van muziek maken en lezen.