Jezus herstelde de relatie tussen God en mensen

Samenvatting De eerste mensen leefden eerst samen met God. Ze kozen tegen God en zo kwam het lijden en de dood. God wilde weer een relatie met ons mensen. Jezus kwam om in onze plaats te sterven, zodat mensen weer een relatie met God kunnen hebben.


Relatie met God

In het eerste boek van de bijbel lezen we dat de eerste mensen samenleefden met God. Het was goed en er was geen dood of lijden. Alleen de tegenstander van God, de duivel verleidde de mensen om ongehoorzaam te worden aan God.

Relatie met God verbroken

IMG_8409 - kleinDoordat de mensen tegen God kozen, kwam er dood en lijden in de wereld. De goede relatie met God was vanaf toen verstoord. De dood was het gevolg van de keuze tegen God. Het houdt in dat je Gods aanwezigheid mist.

Een belofte

Maar God liet ons niet hopeloos achter. Hij beloofde dat er eens iemand zou komen die ons weer terug zou brengen bij hem. Deze persoon was Jezus.

Jezus nam onze plaats in

IMG_8316 - kleinJezus was een mens, maar leidde een foutloos leven. Hij koos niet tegen God. Hij hield zoveel van de mensen, dat hij de gevolgen van onze keuze tegen God op zich nam. Dit betekende dat hij stierf. Zo hoefden wij niet meer door de dood gescheiden te zijn van God.

Zijn vergeving ook voor jou

Jezus is niet dood gebleven. Na 3 dagen stond Hij op uit de dood. Hij verscheen aan veel mensen. Hij gaf aan hen de opdracht om iedereen te vertellen dat hij onze straf heeft gedragen. Zijn vergeving is ook voor jou. Jezus wil ook jou een relatie aanbieden met God.