De mensheid kan het zelf niet

Samenvatting De wereld is niet perfect. Ook wij mensen zijn niet perfect. Al weten we wat goed is, vaak doen we het tegenovergestelde. Paulus, vervolger en later leerling van Jezus, lukte het ook niet om het goede vanuit zichzelf te doen. Maar hij ontdekte dat de onvoorwaardelijke liefde van Jezus mensen kan veranderen.


Deze wereld is niet perfect

shutterstock_69111877Je hoeft niet lang te denken om een heel a4’tje te vullen met verbeterpunten voor onze planeet. Zelfs rasechte optimisten erkennen dat er nog veel te winnen valt. De wereld wankelt. Onrecht, armoede, eenzaamheid en conflicten vullen de kranten.

Jij bent niet perfect

Ook wij studenten zijn niet perfect. Al weet je wat goed is, vaak genoeg doe je het tegenovergestelde. Bijzondere personen kunnen je inspireren om het goede te doen. Maar vaak streef je naar iets wat je meestal niet bereikt.

We zijn in strijd met onszelf

Hoewel wij mensen weten wat goed is, handelen wij er vaak niet naar. Paulus, eerst christenvervolger en later leerling van Jezus, beschreef het als volgt:

‘Hoewel ik het goede wil, doe ik het niet. In plaats daarvan doe ik het slechte en dat wil ik nu juist niet.’ (bijbel, Romeinen hoofdstuk 7, vers 19)

De onvoorwaardelijke liefde van Jezus

4Paulus liep vast in het proberen te doen van het goede. Hij ontdekte dat alleen Jezus hem kon helpen. Waarom? Omdat Jezus onvoorwaardelijk van mensen houdt. Hij was nederig en bereid om de minste te zijn. Hij waste de voeten van zijn leerlingen en trok op met randfiguren. Hij was volledig gericht op het goede.

Jezus verandert harten van mensen

Wil jij veranderen? Kijk dan naar Jezus. Zijn onvoorwaardelijke liefde verandert harten van mensen. Hij gaf zichzelf om jou een mooier mens te maken.

Over de auteur

JeanineJeanine (1993) is student Cultuur-wetenschappen. Ze houdt van gitaar spelen, spontane ontmoetingen en lezen.