Het geloof is de enige constante factor

Samenvatting Of je nu gelooft of niet, het leven zit vol moois. Maar de dingen in het leven zijn niet blijvend. Het bijzondere aan het geloof is dat het wel blijft. Dit komt omdat God er altijd is. Het geloof in hem is het sterkste middel om te leven.


Niets in het leven is zeker

shutterstock_83719837Het leven bestaat uit mooie dingen. Vrienden, humor, feest, liefde, studie, werk. Stuk voor stuk hele mooie dingen. Maar in hoeverre is wat is opgenoemd blijvend? Je studie houdt een keer op, vrienden kunnen verhuizen en elk studentenfeest kent een einde.

Geloof is er altijd

Het bijzondere aan het geloof is dat het blijft. Geloof in God is er als het goed met je gaat, maar ook als het wat minder met je gaat. Je kan God danken, maar je kan het ook bij hem uitschreeuwen.

God is er altijd

Het geloof is er altijd, omdat God er altijd is. God is er op dit moment, God was er altijd al en zal altijd blijven bestaan. Hij laat je niet in de steek.

‘God, U bent om mij heen. U bent voor me en achter me. Uw hand ligt op mijn schouder.’ (bijbel, Psalmen hoofdstuk 139, vers 5)

Geloof biedt uitzicht

Als je gaat geloven, ga je alles in een nieuw perspectief zien. Want wat jou ook overkomt, je kan altijd terugvallen op God. Hij houdt van je. Het geloof in Hem is het sterkste middel om te leven.

Over de auteur

HeleenHeleen (1993) is studente Nederlands. Ze houdt van lezen, koken en de zon.