Je hebt iemand nodig die je begrijpt

Samenvatting Als je het diepste van je hart niet kan delen, kan je je alleen voelen. Dit komt omdat er geen mens is die jou ten diepste begrijpt. Volgens de Bijbel kent God jou ten diepste en wil hij vol geduld en liefde naar je luisteren.


18Je hart niet luchten geeft een eenzaam gevoel

Een mens wil graag delen en van gedachten wisselen. Als je het diepste van je hart niet kan delen, kan je je alleen voelen. Zo ontstaat een eenzaam gevoel.

Mensen begrijpen je niet volkomen

Waarom deel je het diepste van je hart niet met iemand? Waarschijnlijk omdat je niemand kent die jou ten diepste begrijpt. Dat is ook niet heel raar. Er zijn geen mensen die elkaar voor de volle 100% aanvoelen en begrijpen.

God kent jou wel helemaal

In de Bijbel staat dat God mensen ten diepste kent. Hij kent je zelfs beter dan jij jezelf kent. Hij begrijpt dus ook die gedachten en gevoelens die jij met niemand kan delen.

Je kan je hart uitstorten bij God

32God laat in de Bijbel zien dat hij van mensen houdt en geduldig is. Hij kijkt nergens van op, want hij begrijpt waarom je denkt wat je denkt. Je kunt gewoon, daar waar je nu bent, je hart uitstorten bij God. Hij hoort je.

Over de auteur

HeleenHeleen (1993) is studente Nederlands. Ze houdt van lezen, koken en de zon.