Een onzichtbare werkelijkheid

Samenvatting In het leven gebeuren soms bijzondere dingen. Er lijkt meer te zijn. Ook veel mensen zijn bezig met het onzichtbare. Je kan het spirituele vergelijken met een onderwaterwereld. Iets waar je je niet bewust van bent, totdat je gaat snorkelen.


Bijzondere toevalligheden

shutterstock_60370459kleinIedereen heeft weleens de vraag gesteld: is er meer tussen hemel en aarde? Misschien heb je het zelf ervaren, dat aparte gevoel dat je niet alleen bent. Of je had een keer een ingeving die precies op het juiste moment kwam. ‘Intuïtie’, zou je zeggen. Of ‘toeval’. Maar doe je daarmee de werkelijkheid niet tekort?

Veel mensen zijn spiritueel bezig

Spiritualiteit is duidelijk in de mens aanwezig. Het merendeel van de wereldbevolking houdt zich hiermee bezig. Van de waarzegster op de kermis tot een Tibetaanse monnik, van jihadstrijders tot New Age: allemaal zijn ze bezig met iets dat onzichtbaar is. Bijzonder, niet?

Een onzichtbare wereld onder water

Zou het allemaal inbeelding zijn van deze mensen? Of is er daadwerkelijk sprake van een onzichtbare wereld? Als je gesnorkeld hebt, ken je de ervaring. De sensatie van het ontdekken van een ‘andere wereld’: de onderwaterwereld. Je realiseert je opeens dat je je hier al die tijd niet bewust van was.

Een andere dimensie

Stel je voor dat het met het spirituele ook zo is. We leven eraan voorbij, maar het is er wel. Al die tijd is het er, maar we zien het niet. Een soort andere dimensie. Een werkelijkheid die zich op het snijvlak van intuïtie, inspiratie en geesteservaringen bevindt. Stel je voor…

Durf jij je duikbril op te zetten en deze wereld te gaan ontdekken?