De hemel is waar God is

Samenvatting Hoe heerlijk zou het zijn? Een leven zonder zorgen, en vol overvloed. Ooit was er zo’n hemelse wereld. Maar de eerste mensen sloten God buiten de deur en zo ontstond het leed. Maar God wil ons weer nu en straks dat leven samen met Hem aanbieden.


Korte hemelse momenten

IMG_8499Sluit je ogen en denk eens terug aan de mooiste momenten van je leven. De emoties die je ervaart wanneer je verliefd bent of wanneer je na hard werken een obstakel hebt overwonnen. Kortom: een wereld vol blijdschap en liefde. Bijna té perfect voor woorden.

Ooit was de aarde de hemel

Ooit was er zo’n wereld. Een wereld zonder zorgen. Zonder leed, zonder de verwoestende kracht van oorlogen. Een wereld die bruiste van het leven. God had zo’n perfecte wereld voor ons gecreëerd. Waarin iedereen in harmonie met elkaar leefde. En God wilde dit paradijs voor altijd aan ons geven, zodat wij naast Hem konden leven.

shutterstock_70521655De mens wilde God niet

Maar toen ging het mis. De eerste mensen dachten God niet nodig te hebben. De honger naar macht sloeg toe. Er brak chaos uit. De dood greep om zich heen. Liefde maakte plaats voor haat, pijn en verdriet.

God betaalde onze schuld

God was vol verdriet over de verbroken relatie tussen Hem en de mens, die met Hem de aarde bewoonde. Hij bedacht een plan. Alles zou weer als vanouds worden. Ooit zouden we weer onderdeel kunnen worden van dit hemelse paradijs. God kwam in de vorm van Jezus terug op aarde. Hij nam onze schuld op zich, met de belofte dat alles weer zal worden zoals het was.

De hemel: een leven met God

Alles zoals het was: God noemde deze nieuwe wereld ‘de hemel’. Het paradijselijke oord dat God voor ogen had zou weer toegankelijk worden. God wil voor altijd met ons mensen leven na dit leven op deze aarde. Maar ook nu wil God al met ons leven, als we Hem toelaten.

Over de auteur

Vincent (2)Vincent (1990) is afgestudeerd socioloog. Hij is gek op talen, reizen en lekker eten.