Gods liefde voor jou is groot

Samenvatting God is liefde. Hij houdt van je, omdat hij je heeft gemaakt. Hij is als een volmaakte vader zonder fouten. Hij wil je alles geven wat je nodig hebt.


God houdt van wat hij heeft gemaakt

Volgens de Bijbel is God liefde, en daarom houdt hij van de wereld. De wereld, dat zijn álle mensen. Dat betekent dus ook dat hij van jou houdt. Waarom eigenlijk? Het is heel simpel: omdat hij je heeft gemaakt.

1 (2)Een relatie tussen God en mensen

Zoals een schilder houdt van het werk dat hij schildert, zo houdt God ook van Zijn schepping. Hij begon met de eerste twee mensen: Adam en Eva. Er was een relatie tussen de mensen en God. Alles was goed.

God is een perfecte vader

1Maar Adam en Eva keerden zich tegen God. Toch keerde God zich niet tegen hen, maar zocht hen op. God is als een vader die zijn weggelopen kinderen achternaloopt en hen terug naar huis haalt. Maar wel een perfecte vader, een vader die nooit fouten maakt en precies weet wat zijn kinderen nodig hebben.

Gods liefde verlangt naar beantwoording

Gods liefde voor jou betekent dat hij alles wil geven wat je nodig hebt. Hij huilt met je mee als jij je rot voelt en kan niet wachten tot je Hem opzoekt. En dat is niet moeilijk. Als je vanaf de plaats waar je nu bent tegen Hem begint te praten, hoort hij jou.

Over de auteur

HeleenHeleen (1993) is studente Nederlands. Ze houdt van lezen, koken en de zon.