Richt je op je passies

Samenvatting Je hebt een druk leven. Je agenda puilt uit. Hoe kom je van dat opgejaagde gevoel af? Selecteer wat jij nou zelf belangrijk vindt en richt je op je passies.


Een volle agenda

IMG_8322 - kleinNiemand is dol op stress. Toch sluipt het je leven soms ongemerkt binnen. Voordat je het door hebt, puilt je agenda uit van veel verplichtingen. Uitgeput van een lange dag studeren, maar tijd om uit te rusten? Ho maar! Morgen wacht je immers nog een belangrijke deadline.

Opgelegde keuzestress

Ook buiten het studentenleven kom je er vaak mee in aanraking. Loop maar een supermarkt in. Een keuze maken was nog nooit zo moeilijk! Producenten vechten om je aandacht, met als uiteindelijk doel jou tot een aankoop proberen te verleiden.

Wat is echt belangrijk

Van alle kanten wordt er aan jou getrokken. Erg vermoeiend! Maar wat is voor jou nu écht belangrijk? En wat is minder relevant? Als je het onderscheid daarin kunt benoemen, dan ben je al een heel eind.

Doe je het voor jezelf of voor anderen

Op de automatische piloot doorgaan is niet echt een optie. Het is tijd voor verandering! Een deel van de oplossing ligt misschien wel bij het stellen van de volgende vraag: maak je de keuzes in je leven voor jezelf of voor een ander?

Richt je op je passies

IMG_8272 - kleinWat win je ermee als je keuzes maakt om anderen te plezieren, maar er zelf eigenlijk niet gelukkig van wordt? Focus op je passies, dingen waar je écht niet zonder kunt en die daadwerkelijk je leven verrijken. Dat geeft rust.

Over de auteur

Vincent (2)Vincent (1990) is afgestudeerd socioloog. Hij is gek op talen, reizen en lekker eten.