Leef verbonden met mensen en God

Samenvatting Geluk vind je niet door het vervullen van je wensen, want je wil altijd meer. Het is eerder een dieper besef van ‘er mogen zijn’. Dit ervaar je door de liefde van mensen om je heen. Waar de liefde van mensen tekortschiet, kan je Gods onvoorwaardelijke liefde ervaren.


We zijn nooit tevreden

Mensen dromen van mooie dingen. Als ik dit of dit heb bereikt, ben ik gelukkig. Maar als je datgene hebt bereikt, is er wel weer iets anders wat je wil om gelukkig te worden. Geluk lijkt niet haalbaar te zijn.

Geluk is een dieper besef

Geluk vind je dus niet door het vervullen van je wensen. Geluk lijkt eerder los te staan van de dingen om je heen. Een dieper besef van ‘er mogen zijn’. Waar vind je dat?

Leef met mensen

Wij mensen zijn sociale wezens. Je ervaart dat je er mag zijn als je jezelf verbonden voelt met het leven en de mensen om je heen. Door mensen voel je je geliefd.

Gods liefde als geluk

Toch is het ook zo dat je je ongelukkig kan voelen door mensen. Hierin ervaren christenen de meerwaarde in het verbonden zijn met God. Zijn onvoorwaardelijke liefde is een stabiele factor en dat maakt hen gelukkig.