Nadenken over het gebruik van je smartphone is écht slim

Samenvatting Tegenwoordig is iedereen, altijd en overal bereikbaar. Zou het niet goed zijn om wat te minderen? Onderstaand artikel geeft tips om telefoongebruik te minderen.


Je bent op een super gave plek. Het perfecte plaatje voor Instagram en Facebook. Mooi vastgelegd, maar weet je straks nog hoe het er in real life uitzag? Of was je zo op je telefoon gefocust dat dat langs je heen ging?

Handig

Social media biedt ons veel mogelijkheden. We kunnen makkelijk op de hoogte blijven van al het nieuws in de wereld, contacten onderhouden, delen wat we meemaken en online ideeën opdoen. Nu is het uniek om geen Whatsapp te hebben, terwijl het 10 jaar geleden uniek was om ping te hebben.

Verslaafd

Tegenwoordig kunnen mensen niet meer zonder hun mobiel. School of studie lijdt eronder, doordat de telefoon en apps continu voor afleiding zorgen. Veel mensen weten niet meer hoe het is om niets te doen. Zelfs naar de wc gaat de telefoon met veel mensen mee.

Minderen

Ben jij tevreden met je eigen telefoongebruik? Of zou je eigenlijk wat minder tijd aan je mobiel willen besteden? Hieronder wat tips voor je om je telefoongebruik te minderen:

  • Geen social media apps op je telefoon
  • Zet meldingen uit van apps
  • Wees op de plek waar je echt bent

Zonder telefoon

Ga de uitdaging aan! Kun jij 3 uur zonder je telefoon? Je zult waarschijnlijk ontdekken dat je weinig hebt gemist. Zou je dan ook vaker een paar uur zonder telefoon kunnen?

Over de auteur

Lynn (1993) is masterstudent orthopedagogiek. Ze houdt van reizen, sporten en films kijken.