Met geld kun je anderen gelukkig maken

Samenvatting Geld, iedereen heeft het nodig en het geeft een goed gevoel om mooie spullen te kopen. Geld gebruik je om voor elkaar en jezelf te zorgen. Maar gebruik het op een eerlijke manier en wees vrijgevig. Gebruik de liefde die je in je hebt niet voor geld, maar voor elkaar.


De leegte van geld

‘Geld maakt niet gelukkig’, is een hele bekende uitspraak. Ook in de Bijbel staan verschillende vergelijkbare teksten. In essentie is dit waar, geld zelf maakt niet gelukkig. Iemand die alleen maar geld, rijkdom en luxe nastreeft zal zich snel eenzaam voelen.

Nooit genoeg

Geluk is alleen waar en voelbaar als dit gedeeld wordt met elkaar. Hoe meer je hebt, hoe meer je denkt nodig te hebben. Elke keer weer de nieuwste gadget, de mooiste auto. Dat is wat de mens uiteindelijk opvreet, want gelukkig zijn met wat je hebt, dat lukt niet meer. Het leven voelt leeg.

Je geld delen

Een leven delen met de mensen waarvan je houdt. Materiële zaken loslaten, onthechten. Hoeveel rust zal dat geven! Je geen zorgen maken of je de mooiste telefoon hebt, of de duurste kleding. Gewoon genieten, je geld delen met de mensen die het harder nodig hebben dan jij. Je geld gebruiken om dichter bij elkaar te komen.

God wil dat je gelukkig bent

God maakte de mens om gelukkig te zijn, te genieten van het leven. Hij kijkt met een grote glimlach naar ons, als hij ziet dat we in vrede en blijdschap met elkaar leven. Met geld kun je dingen doen die je gelukkig maken zonder materialisme na te streven en kun je ánderen gelukkig maken. Denk maar aan de enorme glimlach die dat op jouw eigen gezicht zal geven!

Over de auteur

Maria (1994) is verpleegkundige in opleiding. Ze houdt van vrienden, bergen, reizen en Schotland.