Het gaat niet om wat je doet, maar wie je bent

Samenvatting Je kan verschillende doelen nastreven in het leven. Een mooi huis of dat iedereen je mag. Volgens Jezus is het belangrijkste in het leven om naar hem te luisteren. Hij zegt dat het doel niet je gedrag is, maar dat je geliefd bent om wie je bent.


Doelen om na te streven

Welk doel streef jij na? Wil je een groot huis en een leuke auto voor de deur? Wil je geliefd worden door je vrienden en collega’s? Als je iets wilt bereiken, moet je hard werken. Altijd streven naar meer en beter. Maar is dat ook het doel van het leven?

Maak je niet te druk

De persoon Jezus heeft iets te zeggen over wat belangrijk is in het leven. In de Bijbel staat het verhaal dat hij op bezoek gaat bij Marta. Haar zus Maria gaat bij Jezus zitten om naar hem te luisteren, maar Marta is alleen maar druk in de weer. Dan zegt Jezus het volgende tegen Marta.

‘Marta, Marta,’ antwoordde Jezus. ‘Wat maak je je toch druk! In het leven heb je niet zoveel nodig. Eigenlijk maar één ding. Maria heeft dat ene ontdekt en het zal haar niet worden afgenomen. (bijbel, Lukas hoofdstuk 10, vers 38-42).

God houdt van je om wie je bent

Jezus zegt dat er maar 1 ding belangrijk is, dat is bij Hem zijn en luisteren naar zijn woorden. Wat zegt Jezus dan? Hij zegt dat het niet het belangrijkste is hoeveel geld je hebt, wat voor werk je doet of hoe mooi je huis is. God houdt niet pas van je als je hard werkt. God houdt van je om wie je bent. Dat is toch super!