Het bestaan van God is aannemelijk

Samenvatting Het is aannemelijk dat God bestaat. De complexiteit van onze planeet, de ingewikkelde DNA-code en veel mensen die bezig zijn met het begrip ‘God’. Als laatste lijkt God zichzelf te tonen in Jezus. Hij is namelijk de enige leider van een wereldgodsdienst die zegt zélf God te zijn.


De aarde is té complex

shutterstock_18872536Laten we eens kijken naar de aarde. De grootte van onze planeet en de daarbij horende zwaartekracht zijn perfect. De atmosfeer van de aarde bevat precies de juiste combinatie van gassen om het leven van planten, dieren en mensen mogelijk te maken. Als de aarde iets verder van de zon zou staan, zouden we bevriezen. Iets dichterbij en we zouden verbranden.

De hersenen: een ingewikkelde computer

Iets dichter bij huis is het menselijk brein. Deze produceert meer dan een miljoen boodschappen per seconde (zeg dat maar eens tegen je docent als hij weer eens klaagt over “luie studenten”☺). Het brein denkt en neemt beslissingen, heeft gevoel en kan met anderen communiceren.

DNA: een gedetailleerde code

Nog dieper in de mens zit ons DNA. Wist jij dat er in elke cel van je lichaam een zeer gedetailleerde code zit, zoals in een computer programma? Er zijn meer dan 3 miljard codes in elke menselijke cel. Wat denk jij: het gevolg van miljoenen toevalligheden? Of zit hier soms een reden achter?

Mensen zoeken naar God

BeginAls je kijkt naar de psyché van de mens, is het bijzonder dat veel mensen bezig zijn met een zoektocht naar God. Ook atheïsten steken veel tijd en energie in iets waarvan ze niet eens geloven dat het bestaat. God heeft in jou en mij het verlangen gelegd om Hem te kennen. Hij gebruikt aanwijzingen in de natuur en de wereld om ons heen die naar Hem wijzen. Maar is God zelf ook vindbaar?

Jezus Christus is het duidelijkste bewijs dat God Zichzelf bekend wil maken

Het bestaan van Jezus is een argument dat God zichzelf laat kennen. Waarom Jezus? Verdiep je eens in de leiders van de wereldgodsdiensten. Je zult ontdekken dat Boeddha, Mohammed, Confucius en Mozes zichzelf zagen als profeten of leraren. Niemand van hen stelde zich gelijk aan God. Jezus deed dat wel, en dat was zelfs de reden waarom Hij werd gedood.

Bestaat God? Als je het antwoord op deze vraag wilt weten, stel je dan open voor Jezus. Hij is de weg naar God.

Ontdek meer over het christelijk geloof. Doe de gratis online cursus.

Over de auteur

agnesAgnes (1970) werkt voor stichting Agapè bij StudentLife Tilburg. Ze houdt van taal, schrijven en films.

Dit artikel is gebaseerd op het Engelse artikel Is there a God? door Marilyn Adamson.