Een functioneel beheerder

Bisl

Een functioneel beheerder is iemand die binnen een bedrijf verantwoordelijk is voor het goed functioneren van de informatiesystemen. De functioneel beheerder vormt daarmee de schakel tussen IT en de bedrijfsvoering.

Een framework voor functioneel beheer is bijvoorbeeld BiSL, wat staat voor Business Information Servicers Library. BiSL richt zich op een organisatie waarin de gebruiker centraal staat.

Wat doet een functioneel beheerder?

Over het algemeen heeft de functioneel beheerder taken die in vier categorieën vallen (gebaseerd op de indeling van de ASL BiSL Foundation): gebruiksbeheer, functionaliteitsbeheer, behoeftemanagement en wijzigingenbeheer. Ze werken meestal op de IT-afdeling van grote bedrijven, zowel in de overheid als commerciële organisaties.

Hoe word je functioneel beheerder?

Meestal wordt er een HBO of WO-diploma gevraagd voor de functie van functioneel beheerder. Denk hierbij aan studies als Informatie, IT management en technische bedrijfskunde. Wanneer je voldoet aan deze eisen kun je op diverse vacaturesites zoeken naar vacatures. Op dit moment is er veel vraag naar functioneel beheerders en zal het dus redelijk makkelijk zijn om een geschikte vacature te vinden

Bisl

Hoe bepaal je welke vacature bij je aansluit?

Om te bepalen welke vacature geen goede match is voor jou is het ten eerste slim om goed te bekijken welke eisen er in vermeld staan. Als je namelijk niet voldoet aan de eisen betreffende opleiding of ervaring dan heeft het over het algemeen weinig zin om op de vacature te reageren. Bekijk ook of de bedrijfscultuur goed bij je past en of de branche je aanspreekt. Wellicht lijkt het je erg leuk om voor de overheid te werken maar is een groot kledingmerk helemaal niks voor jou bijvoorbeeld. Uiteraard is het ook goed om te kijken naar de locatie waar je gaat werken, en eventueel de mogelijkheden om thuis te werken. Als je parttime wilt werken is het goed om voordat je een uitgebreide sollicitatie schrijft al te bekijken of die optie er is binnen het bedrijf.

De arbeidsvoorwaarden

Uiteraard zijn ook de arbeidsvoorwaarden van belang. Bepaal wat voor jou belangrijk is: is dat salaris, of wellicht vind je vakantiedagen en./of opleiding- en doorgroeimogelijkheden belangrijker? Bekijk voordat je solliciteert of je verwacht dat je eruit gaat komen in de onderhandelingen met een bedrijf. Of dat daadwerkelijk gaat lukken weet je natuurlijk pas als je daadwerkelijk zover bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *