Drie handige bespaartips voor studenten

De meeste studenten hebben moeite met geld sparen. Studeren is relatief duur en je wil ook nog leuke dingen doen met je vrienden. Waardoor je amper tijd over houdt om te werken. Je bent vooral druk bezig met studeren. Toch zijn er een aantal manieren om geld te besparen als je student bent. In dit artikel bespreek ik drie handige bespaartips voor studenten. 

  1. Koop tweedehands spullen

Voor studenten die op kamers wonen of van plan zijn om op kamer te gaan wonen, is het aan te raden om tweedehands spullen te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats of je mooie spullen voor een lage prijs kunt kopen. Een andere mogelijkheid is om langs de kringloop te gaan. Hier vind je vaak nog mooie spullen voor een goede prijs. Dit kunnen allerlei producten zijn. Bijvoorbeeld kleding of producten voor in huis. 

  1. Je schoolboeken lenen in plaats van kopen

Een relatief hoge kostenpost voor studenten zijn de schoolboeken. Aan het begin van elk studiejaar ontvang je een een boekenlijst die je moet aanschaffen. Dit loopt aardig op in de kosten. Om geld te besparen is het ook mogelijk om je schoolboeken te lenen. Je betaalt bijvoorbeeld één bedrag om de boeken voor één jaar te lenen. Ideaal voor als je ze maar één jaar nodig hebt.

  1. Kies voor refurbished producten

Een andere manier om geld te besparen als student is door refurbished producten te kopen. Refurbished betekent dat ze van te voren zijn onderzocht door experts. Zij vervangen elk onderdeel dat aan vervang toe is. Tegenwoordig worden steeds meer producten refurbished aangeboden. Vaak zie je dat studenten refurbished telefoons of refurbished macbook pro’s kopen.  

Wil je graag een refurbished macbook kopen voor jouw studie? Neem dan gelijk een kijkje op Jouwstudielaptop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *