God zien in de schepping en in Jezus

Samenvatting Je kent vast het nummer van Joan Osborne ‘What if God was one of us’. Zou jij God graag willen zien? Als je iets zoekt, heb je aanwijzingen nodig. Er zijn een aantal aanwijzingen waar je God kunt vinden: in de wereld om je heen, de manier waarop jij in elkaar zit en God die mens werd.


In de schepping van de wereld

shutterstock_9794119Kijk eens om je heen en zie hoe mooi de wereld in elkaar zit. Denk bijvoorbeeld aan water: transparant, smakeloos, maar toch kunnen we zonder niet leven. Of denk aan de mooie plekjes op aarde. In die mooie dingen zien we iets terug van de schoonheid van de bedenker: God.

Het DNA van de mens

Ook de mens zit bijzonder in elkaar. Zo heb je een uniek en ingewikkeld DNA. Of je hersenen. Volgens kennisinstituut NEMO ‘ontdekken we steeds meer over de werking van onze hersenen, maar zijn nog lang niet alle geheimen ontrafeld.’ God weet wél precies hoe we in elkaar zitten, want Hij heeft ons bedacht.

God werd ‘one of us’

IMG_8369 - kleinJoan Osborne zingt: ‘What if God was one of us?’ Wist je dat God inderdaad één van ons is geweest? Jezus was God in een menselijke gedaante, met uniek DNA, met hersenen, met een lichaam, met humor, met verdriet. Waarom deed hij dat? Omdat God ernaar verlangt om mensen te ontmoeten.

God wil graag dat je Hem vindt

God kan soms heel ver weg lijken, in een andere dimensie die wij niet kunnen begrijpen. Maar wat nou zo mooi is, is dat God zo ontzettend graag wil dat jij Hem vindt. In de schepping en in de persoon Jezus. God is niet moeilijk te vinden, je hoeft alleen maar om je heen te kijken.

Over de auteur

HeleenHeleen (1993) is studente Nederlands. Ze houdt van lezen, koken en de zon.